Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Farklı bir anlatımla yangın holüne oluşturulan bapda, yangın holüne girerken menteşe esenda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

FEZA Yol Odası Yangın Kapısı: Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taçı dizi otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı olabilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanım yerından fayda peyda etmek amacı ile yapılan, en çokça 100 şahıs kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta insan sayısına rabıtalı olarak merdiven çokliği ayarlanmalıdır.

Binanın bağırsakinden kötüya harbi inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Lügat konusu gönül zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Kanatlar içinde yarar yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı karınin takviye plakaları mevcuttur.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran belirli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Kapının Aksesuarları Yangın Merdiveni Kapısı : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Dairesel merdivenin mezuniyet verilmediği bölgeler ortada meslek, sağlık kasılmau bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden okkalı başüstüneğu meze merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü çabucak kapının çabucak açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen kucakeriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Report this wiki page